Zelfstandige beoefening en individuele begeleiding

Ashtanga Yoga:

Soepel bewegen


De specialiteit van Joy of Yoga.
Ashtanga Yoga is een actiever programma waarin je zelfstandig onder individuele begeleiding aan een soepeler lichaam werkt. In eerste instantie verkrijg je kracht en lenigheid door houdingen die je lichaam wat uitdagen. Dit doet vermoeden dat de nadruk ligt op lichamelijke voordelen en presteren, maar niets is minder waar! Deze practice heeft een rustgevende werking op geestelijk vlak, geeft ontspanning, zelfreflectie en zelfcompassie.   

De rol van de docente is coachend, inspirerend en spiegelend. Geen "voordoen en nadoen" les dus. Ze helpt jou om je aandacht naar binnen te brengen en je lichaamsbewustzijn te verhogen. Dat geeft enorm veel kracht in het dagelijks leven. In traditionele kringen wordt deze manier van yoga beoefenen "mysore style" genoemd. Wij bieden dit op een laagdrempelige en moderne manier zonder de essentie te verliezen. 

Hoe begin je als beginner?

Als beginner krijg je stap voor stap een aantal oefeningen aangereikt van de docent. Die ga je samen met haar doorvoelen hoe je die aanpast op jouw vermogen en behoeftes. Ben je heel stijf en heb je beperkingen? Geen probleem! De serie is in eerste instantie gestandariseerd, maar we passen gedurende het leerproces je practice aan. Jij staat centraal! Zo kun je langzaam groeien op jouw eigen unieke tempo en breidt je je practice steeds verder uit. Eigenlijk is het een practice die je uitnodigd om volledig jezelf te zijn. Zo wordt je steeds soepeler. 

Het is een verschil met de klassikale yogalessen zoals hatha- en yin yoga waarin iedereen dezelfde les volgt. Lichamelijk gezien ontwikkel je meer conditie, lenigheid en kracht dan andere yogavormen. Ook verhoog je al snel je concentratie. De ademhaling staat ook meer centraal. De meest complete vorm van yoga. 

Voor wie?

Of je nu heel stijf bent en nog nooit yoga hebt gedaan, beperkingen hebt, of juist heel sportief bent: iedereen met een open mind en een wil om te leren voelt zich thuis in deze bijzondere les. Onze beoefenaars hóuden van de  "energy flow" die de practice met zich meebrengt. Iedereen is welkom. 

Ze merken dat deze zelfstandige manier van beoefenen het bewustzijn sterk verhoogt. Zij maken van hun practice een prioriteit. Ook in drukke tijden. Omdat ze weten hoe goed het ze doet en hoe het ze sterker maakt. Elke keer weer. Door deze sterke toewijding heerst er altijd een inspirerende groepsenergie.

Voor een goed resultaat adviseren wij minimaal 1x per week maar het liefst 2 keer per week je practice te doen. Dat kan ook een combinatie zijn van de les bij ons in de studio en thuis beoefening vanaf 15 minuten per keer.

De effecten

  • Kracht en flexibiliteit
  • Innerlijke rust
  • Geestelijke veerkracht
  • Meer energie
  • Ontspanning door inspanning
  • Een betere ademhaling
  • Betere concentratie
  • Aanvulling bij sport
  • Compassie 

Er zijn vele potenties in je die je leven rijker kunnen maken. Die potentie kunnen we allemaal aanboren door het beoefenen van Ashtanga yoga.

Jezelf managen, regie pakken, is een vaardigheid die in veel aspecten van je leven zeer waardevol is.

Contact

Joy of Yoga
Oude Liesselseweg 16
5751 WP Deurne - Nederland

06 - 29 59 37 11
Bellen: ma-vrij van 11.00 - 18.00 uur

Email:  

Onze yogastudio is 10 -12 minuten rijden vanaf:
Helmond Brouwhuis - Helmond Rijpelberg - Helmond Dierdonk

Joy of Yoga
Oude Liesselseweg 16
5751 WP Deurne - Nederland

Bellen: ma-vrij van 11.00 - 19.00 uur

Bel ons

Gelieve niet communiceren via whatsapp of sms.

Mail ons

Onze yogastudio is 10 -12 minuten rijden vanaf:
Helmond Brouwhuis
Helmond Rijpelberg
Helmond Dierdonk


© 2008 - 2022   Joy of Yoga - Alle rechten voorbehouden | Website: Van Dongen Design - Inloggen
Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.